Om oss

Varför vi är branschledande

Ljus – El & Ljusteknik i Skåne AB är sedan starten 2003 ett ständigt växande företag med ett ungt och hungrigt team som är intresserade av teknik, strävar framåt och vill utvecklas. I dagsläget är vi ca 40 medarbetare. 

Vi erbjuder såväl privatpersoner som företag allt från enklare elinstallationer till omfattande entreprenader. Vi arbetar med alla typer av installationer mot privat, företag och kommun. Från det lilla jobbet till den stora entreprenaden. Det våra kunder behöver, det ordnar vi.

Ljus- El & Ljusteknik i Skåne AB är registrerade hos elsäkerhetsverket. Vi fokuserar mycket på arbetsmiljö och säkerhet.

Trygghet för dig som kund

Vi är självklart auktoriserade medlemmar i Elsäkerhetsverket och arbetar för hög elsäkerhet i de svenska hemmen. Chansa aldrig med din el! Som kund hos El & Ljusteknik kan du alltid känna dig trygg.

Kvalitet

Våra yrkesskickliga elektriker löser din utmaning med säkra lösningar inom el.

Totalåtagande

Vi projekterar och utför elektriska installationer och montage för företag, kommuner och privatpersoner. Med kompetent personal och erfarna elektriker erbjuder vi totalåtagande för såväl stora som små projekt, där vi genomför allt från en initial behovsanalys till projektering och slutförande.

Podcast med El & Ljusteknik

Vilka är vi?

Adam Ekholm

VD/Ägare
0451-45332
adam.ekholm@elljusteknik.se

Björn Johansson

Arbetsledare/Delägare
0451-45334
bjorn.johansson@elljusteknik.se

Elias Fransson

Arbetsledare/Delägare
0451-45333
elias.fransson@elljusteknik.se

Tidigare projekt

Åhus Seaside

Den 17 juni 2022 invigdes det nya hotellkonceptet Åhus Seaside med både spa, restaurang, konferens och fest/event.

Ljus – El & Ljusteknik i Skåne hade den totala elentreprenaden vilket innebar att vi ansvarade för både el, solceller och AV-teknik. Vi utförde arbetet med egen personal och egen programmering, och i projektet hade vi stort fokus på design och smart teknik med KNX- och Crestonstyrningar.

Det var ett projekt som gick i hög fart. Fokus låg på design vilket gjorde att vi fick tänka till lite extra för att hitta funktionella och snygga lösningar. Ett exempel på det var de ribbade undertaken med synliga partier. Där var vi tvungna att hitta en lösning för att dölja kablarna.

Det var väldigt roligt att få vara med i ett så stort projekt med så mycket smart teknik. All design gjorde också projektet extra roligt att jobba med. Vi lärde oss väldigt mycket under resans gång och vi är ett team som tar med oss all ny kunskap till kommande projekt.
(Bilder lånade av Atelje Lyktan)

Norra Station, Skånetrafiken

På Norra station i Hässleholm utförde Ljus – El & Ljusteknik elentreprenaden i hus M4 (M står för Magasinbyggnad) som är ett modernt, flexibelt och miljöcertifierat kontor, skräddarsytt för Skånetrafikens verksamhet.

Projektet omfattade totalt 4 500 kvadratmeter och hade invigning i mars 2022. Projektet var kantat av flera utmaningar, bland annat eftersom Skånetrafikens verksamhet kräver avbrottsfri kraftförsörjning. Det innebar att vi behövde installera både en UPS- och reservkraftsanläggning.

Det var över lag mycket säkerhetstänk kring IT-systemen som behövde vara redundant med komponenter som kan ersätta varandra vid driftproblem. Byggnaden har tre våningsplan samt källare och vindsplan. Utöver kontorsplatserna, som är aktivitetsbaserade, innehåller byggnaden möteslokaler och konferensrum, personalutrymmen och omklädningsrum med dusch. Projektet certifieras enligt Miljöbyggnad silver och vi har bland annat installerat solceller på taket som förser byggnaden med el.

(Bilder lånade av Skånetrafiken)

Hitta till oss

Letar du efter professionella eltjänster?